Tömkörning

Ja idag fick lilla Prinsen allt jobba! Är faktiskt väldigt nöjd med hans prestation för idag, tömkörde i paddocken bland alla knott och puffen fick träna på övergångar och trava över upphöjda bommar. Han behöver lyfta lite på benen och jobba mer med ryggen då jag tycker att han använder överlinjen lite dåligt nu när han nästan bara går i skogen eftersom dressyren inte lockat speciellt mycket.
 
Så tänkte att iallafall en dag i veckan ska få bli tömkörningsdag, det är ju väldigt nyttigt för honom att gå utan ryttare också och få runda till sig ordentligt. Prins har lite svårt att hitta en egen bärighet så vi jobbar på att han ska ta i bakifrån och hela tiden vara allert och taktmässig, börjar han greja med bettet eller sådär så driver jag bara på honom framåt. Något jag tycker är lite konstigt är att han är så pigg och glad från början när man tömkör men rider man så kommer det först efter att man jobbat ett tag och gjort väldigt många övergångar, det är som att han förväntar sig att slippa jobba när jag sitter på men när jag står på marken så "måste han sköta sig". Undra hur det blev så?
 
Det som var kämpigast idag var högergaloppen, vi tog den mot slutet och han började bli lite trött och ville bryta av hela tiden så jag fick brassa på honom ordentligt så att han verkligen kom igång och började galoppera med hela kroppen och faktiskt ta i, då såg han mycket finare ut och fick en stor och rund galopp istället för dendär nästan fyrtaktiga lama galoppen där det ser ut som om huvudet inte sitter fast på hästen (ni vet nog hur jag menar haha). Vänstergaloppen var däremot riktigt fin och rund redan från början och där kom formen av sig själv också och man såg hur ryggen gungade och jobbade - det gillas! 
 
Det var inte helt lätt att ta en bild i farten med en halv miljon knott omkring sig och tömmar och spö i händerna men här är han iallafall, ungefär denna halsen fast lite rundare fick han i galoppen när han verkligen jobbade på, Prins får gärna gå lite djupare så att han blir stadigare, han är ju annars den som går lite framför lod i sin naturliga form, vilket är jättebra såklart :)
 
 
/Emily