Emilys 2013 *tillbakablickar*

Året lider mot sitt slut och det är dags att samanfatta året som gått, förra året lyckades blogg.se radera hela mitt "årsinlägg" så då blev det inget, det hoppas vi inte händer i år! Som jag känner när jag tänker tillbaka på 2013 så var början av året ingen höjdare. Det har inte hänt så mycket faktiskt, ganska händelselöst år och helt ok egentligen men har inte känt mig så bra som det kanske verkar ibland. Alla lever och mår bra iallafall så det ska man ju vara tacksam över, nästa år önskar jag mig ett jobb och fler roliga möjligheter och mer tid med mina underbara vänner, i år har jag verkligen märkt vilka som är mina riktiga vänner och som verkligen är värda en jättekram och massor med choklad, ni är bäst!
 

 
Januari var en ganska händelselös månad, jag var sjuk innan nyår, hade nässelfeber och det började ge med sig i början på januari, Prins reds och var riktigt pigg och jag började även hoppträna på ridskolan, jobbade på vardagarna och varannan söndag fram till sommaren.
 
Februari inleddes med en jättehärlig weekend i Dublin som vi fick i julklapp (hur bra julklapp?!!) och det shoppades massor. Curre började fälla tidigt som vanligt och Prins reds som vanligt. Red lektion/hoppträning varje fredag med lilla Brolle, såå kul!
 
 
 
I början på Mars hälsade jag på Mikaela och hade det allmänt mysigt! Hälsade även på min vän Johanna i Skövde och hade en mysig helg med party, shopping osv. Sedan blev min älskade Currehäst sjuk igen, förstoppningskolik och det var inte bra alls med honom, tog nästan tre dagar tills han var ok igen och efter det var det ett evigt promenerande och longerande och slobbrande! 
 
Sedan blev Curre piggare igen ;)
 
 
I början på April så var det fortfarande mycket snö och is, Curre började komma igång och var megapigg och Prins var också en piggelin pålle och gick kanon i dressyren. Var i Ullared en sväng och i slutet av April var det Göteborg Horse Show.
 
 
 
Maj började med att Prins trampade på min stortå - stort AJ. Var på kusinens bröllop (i fel skor.. attans) och man kunde börja ligga ute och sola! Jag vann även skor från Mountain Horse och det var ju väldigt trevligt. Curre fick årets första välbehövda bad, sedan kom dagen då Prins och Bellis åkte till sommarjobbet (typ ledsammaste dagen varje år om man bortser från "dåliga" saker som händer) och så kom lilla Lavra och Fergie hem till oss!
 
 
Juni började med en dagstripp ner till Falsterbo med familjen. Hästarna tränades, Curre var superfin och unghästarna började känna sig hemma på gården med longering, hantering och såsmåningom lite mer ridning. Jag red lilla fina Brolle en dag också, spenderade tid med bästa Sanne, firade midsommar, blev stekt i värmen och i slutet av månaden sade min kamera upp sig :(
 
 
Juli kom med fint väder och Falsterbo, härligt! Unghästarna gick bra och åkte sedan tillbaka till Sjöis för att bytas ut mot min kusins häst Surprice, trevlig pålle som skulle ridas igång lite, vi hade även många fantastiska dagar på stranden med god picknick och massor med bad! Inte att glömma är att det var miljoner bromsar och blinnigar så det var inte speciellt lätt att rida i skogen. Sist men inte minst så åkte jag och mamma till Helsingfors och jag fick äntligen se Muse live, bästabästa <3 
 
Augusti började med att vi åkte till Göteborg en sväng i det fina vädret, var på liseberg osv. Mysigt :) Curre lyckades även skada sig, först såg det bara ut att vara ett sår men så blev han svullen i benet och ordentligt halt i ett par dagar men det släppte ganska fort men svullnaden var kvar, sedan dess har han vilat och skrittats - troligen en lätt senskada. Jag städade sadelkammare och tvättade stallet och vi hämtade även hem våran transport! Sedan var det dags för Prins och Bellis att komma hem igen - LYCKA! Det var även storm och vårat internet försvann i en vecka - ojoj. Prins och Bellis promenerades bara, de var riktigt trötta efter sommaren. Red även första dressyrpasset med Prins, ingen katastrof men kändes inte helt rätt heller.
 
 
September. Dressyren gick inge vidare med Prins men efter ett bra träningspass i ridhuset så beslutate jag mig ändå för att åka på lagtävlingen i dressyr utan några vidare resultat, gick uselt! Förstår nu efteråt att han hade ont i kroppen :( Taz flyttade även in i stallet så att det blev fullt, vädret var trist och Prins kändes inte bra i paddocken men började sakta bli sig själv lite mer i skogen och hanteringen. 
 
Oktober började som vanligt med min födelsedag den 3:e, vädret var varmt och jag var även och hälsade på bästa Mikaela och hade det bra :) Jag började gå till kiropraktorn regelbundet för att få lite koll på min kassa rygg, det är faktiskt bättre nu men det tar tid när man gått så länge utan att göra något åt problemen. Finaste vännen Saga flyttade ner till småland igen så det blev ganska mycket kompistid också. Felicia åkte till London och jag red Bellis :) Kände även att jag inte fick någon bukt på Prins konstiga bjudningsproblem så bokade tid på kliniken. 
 
 
November kom och löven var borta, utgång med Saga på Halloween och det kommer vi sent glömma. Började rida Curre igen och han var crazyyy, klippte pållarna, var på kliniken med Prins och fick får "dom", han behandlades för kotledsinflammation vänster fram, haslederna bak och vänster bakknä, vila och promenader i massor och dåligt samvete att jag inte kollade honom direkt i augusti för han har nog gått med det ett bra tag. Var på Catching Fire på bio och så åkte vi till London i fem dagar vilket var awesome! 
 
Finaste älskling <3
 
 
December, juletider och pynt överallt! December gick så otroligt fort så jag vet inte vad som hände, jag har inte gjort något speciellt. Återbesökt med Prins och han var mycket bättre, behandling på vänstersidan igen dock (kota,kota,bakknä) och så har han börjat ridas igen. Ska kollas nu om han är ren så får vi se! Det kom snö som försvann lagom till att Felicia kom hem från London, stormade ganska bra och julklappar har inhandlats, slagits in osv. Jag fick även min fot mosad av snälla Curre. Tredje gången.
 
/Emily