Första dressyrpasset.

Min första tanke var "shit det kommer aldrig att gå", som tur väl var så hade jag fel. Det var en helt enormt oengagerad och ointresserad häst jag umgicks med till en början, både i stallet och när jag ledde honom till paddocken så var han bara stendöd. Fick verkligen försöka väcka liv i honom med att gå och stanna samt svänga honom innan jag ens hoppade upp och sedan var det samma sak igen. 
 
När jag väl skrittat fram så började jag göra lite övergångar, korta snabba övergångar med så lite hand och skänkel som möjligt. Knack med skänkeln och beröm när han gick fram och kramning på tygeln och ett "ptro" och direkt eftergift när han tänkte sakta ner. Så höll vi på ett tag, för att det skulle hända lite så vände jag rätt upp och red varannan gång åt höger och varannan åt vänster så fick vi in lite träning på rakriktning också. Efter ett tag började Prins vakna till, han började bli kvickare och började även titta lite omkring sig, stanna för att klia någon gång och röra på öronen. 
 
När jag väl fortsatt göra massor med övergångar, trav, galopp, skritt, galopp, trav, halt, trav osv så blev han stadigare i munnen och rundare i formen (lät honom gå där han ville med huvudet, det tar verkligen död på framåtbjudningen om man börjar plocka i honom) och sedan kändes han sundtals riktigt fin, han började ta i med hela kroppen i övergångarna och han längde ut steget ordentligt bara jag slöt om benen lite grann. Galoppen var ganska svag, nästan åt det fyrtaktiga hållet och lite väl dålig rygg så där fick jag bredda händerna och lägga ner honom och försöka få mer kvalitet i galoppen så att han jobbade med hela kroppen, det är nog där det är mest jobb samt att få in vänsterbogen och höger bakben som han alltid slänger ut när vänsterbogen piper iväg. 
 
Kort och gott - det går men det är inte enkelt. Vi får verkligen se om en vecka räcker att få Prins motiverad nog att gå ett dressyrprogram, har ingen aning om hur jag ska göra om jag verkligen ska rida två program eller om jag bara ska ta ett och rida fram ordentligt istället. Han går alltid bäst i andra programmet men om han inte kommer orka så är det tråkigt om det är lagklassen som blir pannkaka. Han gick så bra i LB:3 på programridningen förra våren.. Dilemma!
 
Remontnosgrimma och tvådelat baucher samt barbacka var dagens utrustning.
 
 
/Emily