ZzzZzz

Idag var det mer än tungt att kliva upp. Jag har sovit riktigt dåligt i natt och var så trött när jag vaknade. Jag snoozade alldeles för länge och kom in sent till kontoret. Fördelen är ju att jag har flexibla arbetstider och att jag endast jobbar halvtid just nu = jag behöver i alla fall inte stanna längre på jobbet. Nu känns det dock lite bättre och jag är mer på banan. Har avklarat möten och lite mejlande tillsammans med mer än en kopp kaffe. 
 
Gårdagens ridpass gick bra. Jag är supernöjd faktiskt. Han var trött och lite mör men han jobbade på bra. Jag höll själva arbetet kort med tanke på ovanstående. Skrittade fram länge för hand, jobbade i skritten i 10 min med att tvära lite längs långsidorna, göra halter för att få honom att vänta på mig och flytta bakdelen i hörnen. Han var lyhörd och mjuk och fin. Efter det joggade jag fram, jag joggade på fyrkantsspåret där jag direkt jobbade med att korta min tyglar, lägga större volter och rakriktning. Efter det satt jag ner i traven och red ett par övergångar i varje varv samt lite mjuka tempoväxlingar. Jag red några serpentiner, där jag ibland gjorde en avsaktning på medellinjen och ibland inte. Avslutade travjobbet med att rida 3 10-metersvolter på varje långsida, ett varv år varje håll eftersom han var så himla fin! Skrittade lite grann innan jag började med galoppen. Där gjorde jag två fina fattningar åt varje håll och red sedan lite volter i olika storlekar, där jag fokuserade på att han skulle vara framme för skänkeln och galoppera ordentligt, innan jag nöjde mig och travade av. Han var som sagt väldigt fin och får guldstjärna.
 
Idag ska vi ut på grusvägarna och skritta. Tror det är mer än nödvändigt för kroppen idag. Sen får vi se om det blir ridning på torsdag eller om jag känner att han behöver skritta ute en dag till för återhämtning. Det återstår att se. Det blir till att känna av dagsformen. Efter dagens skritt ute ska jag passa på att massera och stretcha lite. Så idag blir en mysdag för Abbe!