Solen lyser och det är helg på ingång

Jag vet inte om det kan bli bättre än vad rubriken säger? Det är fredag och helgen är på ingång vilket känns väldigt skönt. Det är solsken utanför fönstret och riktigt milt ute med 7-8 plusgrader. Känns nästan som tidigt vårväder, och vem säger nej till det? Ljuvligt! Jag ska jobba tills i eftermiddag och då blir det stallet som vanligt. Ett dressyrpass står på schemat. Det blir också det sista innan måndagens dressyrträning. I helgen håller vi oss nämligen till uteritter och lite återhämtning. Vi har stallet i helgen och kommer därför vara där mycket, inte mig emot dock. I övrigt ska jag på P3 guld galan i helgen med en kompis vilket ska bli väldigt roligt, den hålls i år i Partille Arena så det ska bli spännande att se hur den ser ut på insidan också. På utsidan är den ju grymt fin så det ska bli roligt. I övrigt ser jag på galan fram emot det mesta i artistväg men framförallt Veronica Maggio, Miriam Bryant och Nause! Helt enkelt grymma svenska artister. Pepp!
 
Gårdagens ridning gick ganska bra. Eller det gick väldigt bra tills Abbe fick galoppera och sen hade vi lite problem att komma tillbaka till bra arbete i traven (som vanligt). Det blir så svårt att rida när Abbe hela tiden väntar på en galoppfattning, allt betyder galopp. Han hittar på själv och varje förändring i sitsen eller skänkel betyder galopp. Det innebär givetvis problem, för ska vi kunna trava vettigt behöver jag kunna rida. Efter lite extra aktivering och lirkande kom vi till okej arbete även efteråt. Detta tills Abbe fick syn på en jacka och ett nytt täcke nere i det livsfarliga hörnet (hörnet i ridhuset som enligt Abbe ääääääter hästar, speciellt bruna kusar) som enligt honom plötsligt dykt upp. När vi väl kunde trava förbi relativt avspänt utan att dra upp huvudet, stanna och titta från halva långsidan så avslutade jag. Jag ville verkligen inte ta den fighten igår kände jag. Innan galoppen var han dock jättefin, lite ofokuserad kanske och med lite för mycket energi vilket ibland gav oss lite huvudet upp i vädret, ta bettet eller bara springa iväg från mig så kunde i alla fall jag komma till arbete ändå med viss envishet = hästen blev fin att rida! 
 
Nu är det snart dags för lunch, tack och lov. Jag är svinhungrig. Egentligen har jag bara mig själv att skylla, om man sover lite för länge och inte hinner med frukost blir man oftast hungrig innan det är dags för lunch!