PPID

 
Förra veckan tog vi nytt Acth-prov på Bellis då det han känts som om det är ppid trots att han var negativ på det förra året. Men med lite diffusa symptom som grinighet, trötthet, hovar och päls som växer som ogräs så kändes det som att det var dags att ta prov igen och mycket riktigt så visade det 19, när det ska ligga under 7. Det finns dock hästar som hamnat på uppåt 200 i värdena men förhöjt är förhöjt så idag kom en låda prascend på posten.
 
Blir spännande att se om det blir någon skillnad på honom, fraförallt pälsen då den är som en mammut! Helt sjukt, aldrig sett något så långhårigt, visserligen vacker färg och silkesmjukt men jag har klippt tre gånger denna höst och det finns ingen hejd på det.
 
Vid ppid är det ju livstids medicinering som gäller, och ingen jättebillig sådan, men givetvis är det värt det. Bellis är ju en pigg och frisk ponny i övrigt men fina hovar, tänder och han kan leva ett bra och kvalitativt hästliv i många år till så det finns inte på kartan med något annat alternativ. Älskade lilla ponny! Så glad att jag köpte loss även honom, vågar inte tänka på hur det kunde gått med både fång och ppid hos någon som inte känner honom lika väl som vi. Han hade nog fått det tufft.