Mitt 2016

Ett mycket blandat år måste jag säga. Både det bästa och sämsta på länge. Jag har aldrig både mått så bra och så dåligt, alla hästar har varit sjuka eller skadade, känns som lite dåliga odds med fyra hästar, någon kunde ju fått vara frisk! Prins kom väl undan lindrigast med en rejäl förkylning med snor och hosta. Veterinärkostnaderna detta år vågar jag inte ens räkna på! Kolik två gånger för Curre, sparkskada och anaplasma för Stein, prover i massor.. nej sånt mår jag nog bättre av att låta bli att räkna på!
 
Januari.
Ganska lugn månad, släppte ihop alla fyra hästar mot slutet av månaden, gick riktigt bra och de trivdes fint ihop! Snöigt och isigt var det med, halt och jäkligt! 
 
 
 
 
Februari.
Curre började februari med att dra på sig någon mystisk hälta i ett par dagar, som tur väl så försvann det fort och kom inte tillbaka. Jag premiärpromenerade i skogen med Stein också, skötte sig prima lille skrutten. Sedan blev det blött och regnigt igen för att vända och bli mer snö, busväder? Runt allahjärtansdag åkte jag och Mikaela till stockholm för att se Kodaline live, fantastiskt mysigt :) Jag var faktiskt ute och sprang en del också, det hade jag glömt bort, kul att kolla igenom gamla minnen ;) Curre avslutade månaden med att börja fälla vinterpälsen, bra att vara ute i god tid. Jag och mamma bokade resa till Florida och Karibien, längtan var stor!
 
 
 
Mars. 
Steinprinz blev 1 år gammal! Våren var på ingång, grusvägen inbjudande och det blev många busiga galopper med Prins. Käkade frukost i solen med utsikt över hästhagen och vädret var fint! Sedan fick Currehästen kolik och veterinärbesök, största klumpen i magen en hästägare kan ha. Men han repade sig Lagom till sista dagen på Göteborg horseshow så jag kunde åka och umgås med Mikaela och få må lite bättre. 
 
 
April.
Löshoppade Stein för första gången, över förväntan! Han skuttade glatt över allt :) Jag och Prins var iväg på vår första AR-träning det året och kom hem med massa ny inspiration. Provade lasta Stein också, gick fint. Och i mitten på månaden åkte skorna av på Curre och Bellis och alla mina hästar var numera barfota! Satte själv igång att träna lite mer igen, mest på yogamattan, tyckte väl att beach 2016 närmade sig ;) 
 
 
Maj.
Första veckan försvann i ett packande och sedan drog jag till Mikaela och Göteborg för att se Mumford and Sons live, helt jävla fantastiskt. Dagen efter flög jag och mamma mot Orlando! Vi shoppade loss, gick på Universal, solade och njöt av god mat. Helt underbart! Fick telefonsamtal mitt i shoppingen från Felicia om att Stein blivit sparkad och måste sys, jahopp. Tur man har bästa hästtruppen hemma som tar hand om ens odågor när man är bortrest. Inte mycket man själv kan göra på andra sidan atlanten. Hoppade sedan på kära Freedom of the seas för en underbar kryssning och hade det oförskämt bra. Väl hemma igen kom allt på en och samma gång för mig, världens ångest och mådde allmänt katastof, stängde ute allt och alla och fokuserade på hästarma för att få någon sorts perspektiv igen, resfeber fast efter resan? Eller bara ignorerat sig själv för länge. Hur som helst så var slutet på maj riktigt tufft, Curre hade problem med en böld på snoppen och Steins sår var infekterat och hemskt, pengarna rann iväg, vädret var gräsligt varmt när man har hästar med sår och så jobba heltid på det. Prins var som vanligt mitt lugn och vi var ute på långa turer ihop.
 
 
Juni. 
Jag minns knappt juni. En mörk dimma trots ganska fint väder. Jobbade häcken av mig för att tänka på annat och så blev det en rejäl tvätt av stallet. Välbehövligt! Firade midsommar med närmaste och Steins sår började äntligen se ok ut. Sista dagarna i månaden började det klarna upp lite. Bellis som kastat av ryttare åt höger och vänster halva våren började se lite gladare ut. Stein fick Drive som kompis och de kunde gå ute på natten och leka av sig. Curre slapp således gå själv som han fått göra lite växelvis då han behövde gräs men Prins och Bellis gick i bantarhage. 
 
 
Juli.
Fina hovar, fina hästar, fina vänner. Klarhet. Juli började helt ok! Och fortsatte så. Jobbade mest och annars var det ganska lite som hände. I slutet på månaden begav jag mig till Mikaela igen och vi drog ut på vandring i de Bohuslänska skogarna, så vackert! Fick stallkompis igen också! En till haflinger och hams matte flyttade till oss och ridsällskap var inte fel!
 
 
Augusti. 
Rev paddockstaket, började röja baksidan för bygge av ligghall. Skickade in årets höanalys och blev nöjd. Bellis var fin igen och vi var ute en del i skogen bland älgalopporna. Jag hade hittat tillbaka till mig själv igen efter en ångestfylld sommar full av motgångar och kände att jo dethär blir bra! Energin kom tillbaka och allt kändes som att det skulle ordna sig igen. Hästarna fina och ja, augusti gillades! 
 
 
September.
Grävandet på baksidan satte igång på allvar, gödselstacken bort och stolpar hittade ner i marken. Åkte upp till Västmanland och hälsade på min kära vän Saga, red islandshäst, hängde på tävlingar och hade det gott. Sedan blev Stein sjuk med jättehög feber och vinglig gång. Anaplasma misstänktes och togs prov på och visade positivt. Han blev dock bättre fort med medicin och jag fick en helt ny liten vildhingst! Sjukdomen hade nog spökat ett tag. Passade på att tatuera mig också! Blev mitt stjärntecken, är så mycket våg man bara kan bli så det hade lockat ett tag :) 
 
 
Oktober.
Började med att fylla gammalt och firade med att jobba stängning. Som vanligt på min födelsedag ;) Mysig shoppingdag i göteborg med bästa Johanna och vardagen rullade på, lite trögt, trött och sådär halvtungt igen men inte värre än vanligt, bara mycket att göra. Ligghallen fick tak. Prins förkyld Men blev frisk innan det var dags för träning. Tränade med Prins. Hörde när löven ramlade från träden.. hösten är här! 
 
 
November.
Började med snö som tur väl försvann ganska snart. Ligghallen fick väggar. Solen sken. Ny tjänst på jobbet numera biträdande resturangchef - så kul! Peppad på att göra bra ifrån mig och det lönar sig alltid :) 
 
 
December.
Drog till älskade London med mamma ett par dagar, lite småspontant och supermysigt. Åkte på träning igen med världens bästa Puff. Pyntade stallet, hälsade på vän med ny häst. Festade. Invigde ligghallen. Firade jul och blev sjuk, blev frisk och sedan sjuk igen. Bra där! Första gången man är sjuk på hela året så blir man det dubbla gånger.
 
 
 
 
 
Ett så blandat år. Jag har fått kämpa med mycket, mest med mig själv. Jag vet vart jag står och vem jag är mer än någonsin. Och jag vet att jag är stark. Man slutar bara utvecklas när man slutar fråga. Jag är lite av en röra ibland och det är många som inte förstår sig på mig alls men det är helt ok. Jag är en lugn och trygg person i mig själv och jag behöver inte mycket för att må bra. Jag har fantastiska vänner, och utan er hade jag aldrig fixat vardagen. Jag har världens bästa familj och världens underbaraste hästar. Jag har världens bästa jobb med kollegor som gör varje dag rolig och lärorik. Vad klagar man för?