Dressyrträning 23/1

I måndags var det åter igen dags för dressyrträning. Känns så otroligt skönt att äntligen vara igång med regelbundna träningar. Det är också väldigt skönt att det är på hemmaplan och att tränaren står i samma stall och därmed kan vara flexibel. Det är guld värt! I måndags var det tredje träningen och tränare provade att rida både Abbe och Peggy en stund. 
 
Vad gjorde vi?
Tränaren red först för att känna lite. Det är ofta lättare att undervisa om man suttit på hästen och hon kom fram till ungefär det vi visste men fick ändå en större förståelse. Han behöver hamna mer i ramen, kliva på framåt och fortsätta med grundridning och där framförallt rakriktning och att han ska ge ett jämnt stöd i munnen, lika mycket på varje sida. 
 
När jag fick rida så fick jag mest känna på det hela. Rida lite volter och träna lite fattningar. Men mest fokus på att jag skulle visa var ramen skulle vara och sluta vara mesig. Abbe var redan trött så vi höll det kort. 
 
 
Hur gick det?
Det var väldigt roligt att se någon anna rida Abbe och han såg väldigt fin ut när han var med på noterna. Jag tycker han verkligen har biffat på sig och det syns famförallt under ryttare. 
 
Abbe var som sagt lite trött men jag fick ändå en bra känsla under den korta tiden jag red. Vi fick till bra trav, med bra form och en trevlig takt. Jag fick korta tyglarna (som alltid) och känslan därefter blev mycket bättre. Så nu måste jag försöka komma dit själv. Galoppfattningarna gick väldigt bra och även här är det viktigt att jag behåller honom i ramen, inte släpper efter och att jag sitter kvar på rumpan. jag behöver också träna på att sträcka på mig och jobba upp "flexen" i armarna igen så att jag kan ha de kortare tyglarna men ändå bli mjuk, följsam och elastisk för att inte störa honom.