Dressyrträning 12/1

Igår var det dags för andra dressyrträningen för den nya tränaren. Den nya tränaren står i samma stall vilket underlättar en hel del och det känns väldigt passande. Dressyrstaketet inför lördagens programridning hade kommit upp och jag vet ju inte om Abbe sett dressyrstaket innan men det gick fint! Känns ju oavsett lovande att han inte brydde sig nämnvärt mer än i det alltid så farliga hörnet.
 
Vad gjorde vi?
Vi jobbade på med grundridningen. Det är precis det som vi behöver jobba på även om det ibland kan kännas lite tjatigt. Vi jobbade på eftergift, lösgörande, takt, balans och bärighet kort och gott. Med andra ord innebär det att vi rider lite övergångar och tempoväxlingar i alla gångarter. Vi fick även jobba mycket halt-skritt-halt-skritt osv med väldigt korta sekvenser för att han inte ska älga iväg ifrån mig i skritten och göra honom uppmärksam. Utöver det jobbade vi en del med skänkelvikningar, böjning + tvärning med olika intensitet, vilket tydligen kan vara nog så svårt både för mig och Abbe. 
 
Hur gick det?
Det gick betydligt bättre än förra gången men jag tycker ändå inte att det kändes super. Abbe är väldigt snabb med att ta upp huvudet till skyarna och inte lyssna så fort han är lite trött, tycker något är jobbigt, svårt eller bara känner för det och är i det läget väldigt opåverkbar. Så vi jobbar hela tiden med att försöka få honom aktiverad och därmed inte hamna i de lägena. Så det var betydligt bättre igår än förra gången men lite struligt i galoppen som ju trots allt är lite av vår akilleshäl. Bitvis var han superfin. Det har senaste veckan gått jättebra när vi ridit på egen hand men jag misstänker att det är för att jag är lite mesig. Jag rider lite mesigt och Abbe behöver inte protestera för vi såsar mest runt. När vi har en tränare på marken får vi pusha lite extra och kliva ur vår komfortzon vilket självklart är jobbigare för honom (och mig) så jag antar att det bara är att kriga vidare för att kliva ett steg framåt och göra honom van och stark även för nästa steg i utbildningen. Vi kräver lite mer under träningarna så antagligen är det därför. Nu har vi fått lite nya verktyg att jobba med fram tills nästa träning som vi hoppas på att få till om ca1,5 vecka!
 
Ska se om jag kan klippa ihop lite klipp från träningen också även om det kanske inte är världens mest givande och spännande klipp så är det kanske ändå roligt med lite rörligt material.