Träning igen!

Idag var det dags för Elise-träning igen! Denna gång kände vi oss lite mer förberedda och övat mer och det gav resultat :) 
 
Första passet blev markarbete, fokus idag var på riktning, att kunna följa en liten fyrkant och använda sig av vändningarna. Samla, öka och även göra samma sak i en öppna eller sluta. Prins var mjuk och formbar och följde mig fint, väldigt lättjobbad idag! Det jag behöver fokusera på är takten och att vi inte går och såsar, det känns alltid som om man går i en rätt bra fart när man traskar baklänges men ja, mer fart!
 
Nästa pass uppsuttet, där red jag på cavemoret. Även här var Prins med mig väldigt fint, han kändes positiv och intresserad. Vi fick träna på samling, med min vikt och bibehållen aktivitet. Vilken häst jag har! Så uppmärksam, lyssnade fint helt utan invändningar och jätterolig att rida. Allt för att förbättra och stärka så vi skrittade mycket, varierade mellan att sträcka ut framåt nedåt och lyfta, samla och ur det travtakt eller en galoppfattning - oj så jobbigt när man måste vinkla bakbenen och sätta sig i fattningen istället för att ramla iväg på ytter framben. Sedan fick vi en skritt som hette duga! Lyfta frambenen och trampade under sig ordentligt bak, det kändes som om Prins ben gradvis blev längre och kroppen mer elastisk, underbart roligt :) 
 
Läxa till nästa gång blir att jobba vidare på dessa stärkande övergångar och samlingar för att få samma fina undertramp och lyft i traven och galoppen som i skritten. Utmanande helt klart.