När man hör vintern komma.

Igår morse så gick jag ut för att hämta posten och hörde ett obekant prasslande ljud. Det var löv, löv som fullkomligen rasade av träden så det prasslade om hela skogen! Tror att frosten kom som en chock. Det som varit så vackert med alla färger, snart är det bara enfärgat gråbrunt igen.
 
 
Hösten är så vacker med alla färger! 
 
 
 
Förutom vackra färger så kommer kylan också, hästarna får massor med päls och blir lite extra pigga och sprattliga. För Prins del har kylan och nya muskelgrupper som fått börja jobba gjort honom lite stel i rumpan så igår fick han en genomgång av hela kroppen av Equiterapeuten :) Välbehövligt helt klart så vi ska ta det lite lugnt idag tänkte jag. Spänningarna satt precis där jag trodde, lite motigt på högersidan höft/länd lite ryggstel. Släppte fint iallafall så det ska nog inte vara några bekymmer! 
 
 

Träning igen!

Idag var det dags för Elise-träning igen! Denna gång kände vi oss lite mer förberedda och övat mer och det gav resultat :) 
 
Första passet blev markarbete, fokus idag var på riktning, att kunna följa en liten fyrkant och använda sig av vändningarna. Samla, öka och även göra samma sak i en öppna eller sluta. Prins var mjuk och formbar och följde mig fint, väldigt lättjobbad idag! Det jag behöver fokusera på är takten och att vi inte går och såsar, det känns alltid som om man går i en rätt bra fart när man traskar baklänges men ja, mer fart!
 
Nästa pass uppsuttet, där red jag på cavemoret. Även här var Prins med mig väldigt fint, han kändes positiv och intresserad. Vi fick träna på samling, med min vikt och bibehållen aktivitet. Vilken häst jag har! Så uppmärksam, lyssnade fint helt utan invändningar och jätterolig att rida. Allt för att förbättra och stärka så vi skrittade mycket, varierade mellan att sträcka ut framåt nedåt och lyfta, samla och ur det travtakt eller en galoppfattning - oj så jobbigt när man måste vinkla bakbenen och sätta sig i fattningen istället för att ramla iväg på ytter framben. Sedan fick vi en skritt som hette duga! Lyfta frambenen och trampade under sig ordentligt bak, det kändes som om Prins ben gradvis blev längre och kroppen mer elastisk, underbart roligt :) 
 
Läxa till nästa gång blir att jobba vidare på dessa stärkande övergångar och samlingar för att få samma fina undertramp och lyft i traven och galoppen som i skritten. Utmanande helt klart. 
 
 

Grått väder och planerad skoning

Molen ligger riktigt mörka över Göteborg idag. På något konstigt vis är jag väldigt kluven till vädret, mysigt när jag sitter på kontoret men inte alls så trevligt när man ska till stallet. Så det får gärna ändra sig. Jag vill helst av allt ha två såna där fina höstdagar nu innan jag åker. Sådär så man får njuta lite extra. 
 
Jag var på kontoret tidigt morse, var helt kolsvart ute när jag åkte och det kändes både lite jobbigt (tycker mörkret är så jobbigt) menh ändå lite mysigt på något sätt. Så delad känsla även där. Idag ska jag åka ut till stallet tidigare, hovslagaren kommer redan 14.30 (planerat var 15.30 från början) men målet är att hinna motionera Abbe lite innan han får nya skor. Tanken är lite backträning då det både är nyttigt och går relativt fort. Filippa hoppade Abbe igår och det gick hur fint som helst. Lika duktiga båda två. Känns bra att lämna Abbe i hennes och Elins händer. Ingen oro här inte. 
 
Eftermiddagen och kvällen ska spenderas med min syster (som ska få klippa mig, äntligen, topparna är så jäkla slitna rent ut sagt) med lite sällskapsspel och sedan ska jag gå över packningen igen och färdigställa allt som går, så att allt som behöver packas ner på torsdag morgon är min neccessär. Det börjar allt komma lite resfeber. Det blir bra, det blir det alltid.
 
Just nu är det så nära så jag har lite svårt att hålla fokus på mina arbetsuppgifter men jag ska fortsätta försöka med det. Det är lätt att sväva iväg i tankarna. Nu ska jag fortsätta med en utav mina abosluta favorituppgifter på jobbet (eller kanske inte riktigt) att öppna, sortera, skanna och arkivera alla polisanmälningar som kommit in på senaste. Inte så kul, men det behöver göras. Lite terapi även om det är något monotomt. 
 
Om två dagar byter jag dock ut detta mot följande:
 
  
 
 
 
   
 
 
 
 
 
                                    
 
 
 
 
 
3