Det här med att få en halvtislön

Jag har redan (efter 3 dagar) tröttnat på att bara få ut en halvtidslön. Det är verkligen stor skillnad och jag vill ju köpa sååå mycket saker. Jag tänker hela tiden att jag kanske får lite pengar över men jag vet inte vem jag försöker lura egentligen, mig själv eller plånboken. ;)
 
Äh det får vänta helt enkelt, kanske!
 
Nu är snart arbetsdagen över och jag ska göra det sista här innan jag beger mig för att möta upp Elin för att åka till stallet. Vet inte riktigt vad som står på dagens schema för Abbe men jag får hitta på något. Igår var vi ute på tur på de sliriga vägarna. Fy tusan vad underkylt regn är lurigt. Men hästarna fick brodd så då var det bara jag och Elin som fick halka runt bäst vi kunde! 
 
 Igenkänningsfaktor deluxe! Dyrt, galet och för det mesta orimligt men ändå så himla värt det i alla väder och vid alla tillfällen. Dessa djur dessa djur!

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En flytt följs av en annan

I helgen och början på veckan gick flyttlasset till vår lilla stuga. Det har gått fint och det känns som vi faktiskt kommer få plats med det viktigaste för att trivas. Katterna har också tagit flytten bra vilket är väldigt skönt. Det har varit lite av ett orosmoment nämligen eftersom katter inte gärna flyttar. Vi har kämpat och slitit som djur sedan i lördags (utöver allt packande vi gjort innan) med att packa, köra saker fram och tillbaka etc. Men vi börjar komma i ordning. Jag känner just nu att jag aldrig mer vill flytta, även om jag inser att det är oundvikligt!
 
I helgen går nästa flyttlass. Det har nämligen blivit klart att vi kommer byta stall igen. Det känns lite jobbigt faktiskt, det var inte såhär det var tänkt att det skulle bli. Anledningarna är flera och det har mer med oss att göra än stallet i sig. 
 
  1. Närmare
    Nu när jag också bor i Alingsås så kommer det nya stallet bli mycket, mycket närmare och det ska bli sååå skönt att slippa pendla för både mig och Elin
  2. Ekonomiskt
    Det blir billigare för oss på nya stället, samtidigt som att mer ingår. Eftersom jag inte vet hur länge (även om jag hoppas att det kommer lösa sig snarast) jag kommer arbeta halvtid så känns det välkommet med en billigare stallhyra
  3. Våra hästar fungerar inte med bara varandra i uteboxar
    Våra hästar är helt enkelt inte tillräckligt trygga för att kunna hantera att stå bara de två i uteboxar. Vi kan inte lämna någon utav dem själva inne, vilket innebär att vi inte kan vara där på olika tider, vi kan inte åka iväg och träna på em/kväll för man kan inte ta in den andra hästen etc. Om vi skulle behöva åka till veterinär med den ena så vet jag inte i dagsläget hur vi skulle lösa det med den andra. Efter ett evigt tragglande så känner vi helt enkelt att det inte fungerar. Vi gillar att vara i stallet samtidigt men vi kan inte vara tvingade att vara det för att kunna motionera våra hästar. Vi blir helt enkelt för låsta och det känns just nu väldigt jobbigt och energikrävande
Ett plus är att vi åter igen kommer få ridhus. Så det känns väldigt skönt men är egentligen bara ett plus i kanten. Framförallt vill vi kunna få friheten tillbaka och slippa vara bundna. Även hästarna behöver hitta tillbaka till sin egen ro. Det blir inte hållbart i längden tyvärr! Våra hästar trivs nog bättre med fler hästar runt omkring sig. 
 
 

Solen skiner!

Väntar på stallkompisen så vi kan ta en tur med hästarna, de verkar dock njuta ganska bra av vädret och vi får väl se hur laddad Prins är, hästen som älskar kyla och ännu hellre snö. Nu är det dock bara fryst, vilket jag inte gnäller på så där jättemycket heller faktiskt, skönt utan lera och smuts. Tror jag får ta och ge en viss skimmel en skönhetsbehandling i eftermiddag också för han är mer brun än vit.
 
Idag är jag ledig, har roat mig med att betala fakturor och beställa mer zink så nu känner jag mig fattig. Förstår inte hur pengarna kan försvinna så fort! Det är som om de bara går upp i rök. Har länge tänkt räkna ut exakt var jag lägger pengarna på varje månad, foder, spån, hovar, försäkringar osv men jag vet inte om jag vill veta!