Abbe's vecka

Vi rullar denna veckan in i mars. Vilket känns så skönt även om prognosen på onsdag säger snö och snöblandat?!! Snälla säg att det ändrar sig. Jag orkar inte mer snö och när Abbe skos om ett par veckor så kommer jag vägra snösulor. Så då får det inte bli mer snö. Hör du det väderguden?! 
 
Vår vecka ser i alla fall ut enligt följande:
 
Måndag Dressyr ridhus/ridbana
Tisdag Bommar
Onsdag Massage (Lättare joggingpass innan)
Torsdag Promenad
Fredag Promenad/Jogging på töm
Lördag Dressyr ridhus/ridbana
Söndag Hoppning
 
 
/Mikaela

Hoppning 28/2

Igår hoppade Abbes medryttare Abbe. Vilket gick riktigt bra. Enkelt och trevligt. Var roligt att se. Abbe var pigg och hade lite eld under hovarna men det löste ryttaren mer än väl. Känns skönt att ha någon att lita på som tar hand om hästen. Dom passar verkligen bra ihop. 
 
Jag tänkte dela med mig av övningen som vi gjorde igår. Jag hittade den på Hippson (älskar deras övningsarkiv). Jag upplevde att lvningen var bra utifrån flera aspekter. Den gav självförtroende, väl hoppande häst som backade av själv och stärkande. Jag gillade den i alla fall. 
 
Vi hade den på ena långsidan istället vilket också fungerade bra, med avstånden bom-3m-kryss-6,5m-kryssoxer-7m-kryss
 
Abbe skall ju hoppas, mycket småhinder men i övrigt ganska sparsamt av den enkla anledningen att han helt enkelt fortfarande är lite svag. Så vi hoppade fram på två sockerbitshinder med 4 galoppsprång mellan så de fick känna lite på det eftersom de inte hoppat tidigare. Gick kanon. Sen hoppade de igenom serien 3 ggr på låg höjd (ca 50-60cm), höjde upp lite grann till typ 70-80 cm och de hoppade ytterligare 3ggr. Höjde sedan upp oxen till runt 1m där de rullade över ett par gånger och efter det nöjde vi oss. Han fick tänka själv och backade av fint, taxerade väl och hoppade väldigt fina språng. Vår medryttare löste det hela kanonbra! 
 
 
/Mikaela

Mina fina fluffiga hästar

Tog med kameran ut på en liten tur i hagarna idag, solen sken och hästarna såg bara sådär oförskämt nöjda ut när de stod i solen eller pillade i gräset. Det är så man blir alldeles varm av att bara titta på dem, sitta i hagen och bara vara. Dessa djur är verkligen som balsam för själen, vad vore jag utan dem?
 
 
/Emily