Introduktion groundwork med Steinprinz

Någonting måste man ju göra för att aktivera och introducera någon form av träningspass tänker jag. Och det är inte alltid jag känner mig sådär hurtig för att ta en promenad över stock och sten. Så igår tog jag på Stein kapsonen och traskade in i paddocken. 
 
Tanken var att han skulle få lite att tänka på, och det tar sådär än 10 minuter för hans hjärna att bli fullmatad så man får välja dagens fokus ganska fort. Han fick följa med mig medans jag gick, både framför, brevid, baklänges osv. Jag ökade mina kliv och lutade mig framåt och Stein hängde på, samma sak när jag rätade på mig och samlade mina steg så gjorde han detsamma. Stannade jag så stannade han och när han försökte äta min jacka, hand eller spöet så skakade jag lite i linan. Han förstod minsta vink. Orörda hästar är de bästa hästarna att träna för de är mästare på att härma! Det är så de lär sig från sin mor och de provar gärna för att se vad som fungerar. 
 
Kort sagt. Vi traskade runt lite, flyttade lite undan för spöet och hoppade ett litet sockerbitshinder ett par gånger, han älskar att hoppa och det är perfekt som lite "break" i hjärngympan :) 
 
Sedan fick han traska ut i hagen igen, han ställde sig och drack och gäspade flera gånger. Så nu har han något att fundera över!