Dagen före nyårsafton

Jag har varit uppe en stund faktiskt trots att jag är ledig. Det är ganska sällan jag sover ut men på sista tiden har jag varit lite extra trött men igår somnade jag ganska tidigt och var därmed utvilad och redo att kliva upp strax innan kl 08. Så sen dess har jag suttit framför datorn med en kopp kaffe, växlar mellan att läsa bloggar och lyssna på poddar. En bra morgon, helt i min smak.
 
Idag står det en del förberedelser på schemat. Vi kommer fira nyår i sällskap av världens finaste grannar/hyresvärdar/kompisar. Så det blir inget stort vilket känns så skönt. Vi ska laga 3-rättersmiddag ihop och blanda drinkar i massor av olika utföranden (fördelen med att ha massa sprit men dricka alkohol väldigt sällan, vi kom fram till att de flesta sorters sprit fanns i vår ägo och då har man ju ett perfekt utgångsläge för drinkblandning utan att bli ruinerad). Tror det kommer bli toppen tillsammasn med lite sällskapsspel och Bingolotto. Hej, hej pensionärerna här! Innan nyårsmiddag i morgon så har jag och Elin stallet, morgonfodring+utsläpp, lunch och insläpp så vi ska ägna dagen åt att handla och förbereda inför i morgon. Under morgondagen ska vi även hinna med en dressyrträning också. Känns riktigt roligt. Så vi får se om det går att få ordning på oss, tror tränaren har många ess i armen och kan få oss att bli lite (läs mycket) bättre. Jag hoppas att hon har tålamod för det kan behövas ;)
 
 
Nu tänkte jag fixa en kopp kaffe till och fortsätta slöa och kolla runt lite innan jag vågar höra av mig till Elin för att se om hon vaknat och är redo för äventyr. 
 
 
 
 

Introduktion groundwork med Steinprinz

Någonting måste man ju göra för att aktivera och introducera någon form av träningspass tänker jag. Och det är inte alltid jag känner mig sådär hurtig för att ta en promenad över stock och sten. Så igår tog jag på Stein kapsonen och traskade in i paddocken. 
 
Tanken var att han skulle få lite att tänka på, och det tar sådär än 10 minuter för hans hjärna att bli fullmatad så man får välja dagens fokus ganska fort. Han fick följa med mig medans jag gick, både framför, brevid, baklänges osv. Jag ökade mina kliv och lutade mig framåt och Stein hängde på, samma sak när jag rätade på mig och samlade mina steg så gjorde han detsamma. Stannade jag så stannade han och när han försökte äta min jacka, hand eller spöet så skakade jag lite i linan. Han förstod minsta vink. Orörda hästar är de bästa hästarna att träna för de är mästare på att härma! Det är så de lär sig från sin mor och de provar gärna för att se vad som fungerar. 
 
Kort sagt. Vi traskade runt lite, flyttade lite undan för spöet och hoppade ett litet sockerbitshinder ett par gånger, han älskar att hoppa och det är perfekt som lite "break" i hjärngympan :) 
 
Sedan fick han traska ut i hagen igen, han ställde sig och drack och gäspade flera gånger. Så nu har han något att fundera över!
 
 

En vanlig tisdag

Jag kommer sitta några timmar till på kontoret innan jag kilar hem för dagen. Jag hoppas stanna till hos Matilda en stund innan jag åker hem och lagar lite mat. Hon åker iväg över nyår så jag vill passa på att umgås och kramas lite extra innan hon åker, så att jag inte får abstinens. Det är lite roligt det där hur vissa människor är man bara gjord att umgås ofta med, det är som en vana. Igår var jag ju inte i stallet och träffade därmed inte Elin meen fick lite abstinens på kvällen och traskade ner en snabbis till henne ändå. En dag utan Elin känns liksom inte riktigt helt rätt så en snabb catch-up innan läggdags gjorde susen!
 
Abbe hade varit pigg, glad och lite busig igår. Skönt att medryttaren inte klagar när han är på lite extra bushumör. Det är trots allt roligt när dom är lite extra levnadsglada även om jag föredrar att inte sitta på vid de tillfällena! Idag blir det dressyr för vår del. Vi fick flytta om lite och dressyrträningen blir på lördag istället. Så nu blir det dressyr och sedan ett par dagar ute i skogen. 
 
Nu: skriva lite statistik och rapporter!