Bilder från inomhusterrängträningen

Några bilder från träningen som jag var på för 100 år sedan. Bättre sent än aldrig antar jag. Blev några bilder i alla fall även om Mathias inte var så himla aktiv med kameran. Alltså bilder från en terränginspirerad hoppträning :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aprilväder

Idag lyser solen (eller ja iaf till och från) till skillnad från igår. Igår var det väldigt mulet. Jag tog initiativet till att trotsa vädret för att gå till ridbanan. Jag föredrar ridbanan framför ridhuset alla gånger eftersom jag får mer plats där. Det såg ut som att det skulle sluta regna, vilket det också gjorde en stund, och väderapparna sa desamma. Det stämde inte kan man säga. Hela ridpasset så regnade det ordentligt. Vi var så blöta och så kalla. Då är man glad att man har ombyte i stallet. 
 
Abbe var lite missnöjd med regnet i början men bjöd bitvis på en riktigt go känsla. Skänkelvikningarna börjar bli super, nu är dom jämna och han behåller form och takt igenom dem. Även öppnorna börjar sitta. Att driva honom på ett framåtläge i en öppna och man får världens goaste känsla och han kommer verkligen igenom hela kroppen. Efter det tränade vi galoppfattningar vilket han gjorde riktigt bra både från skritt och trav. Började sedan leka lite med den förvända galoppen vilket han gjorde riktigt bra igår. Fick till ett par kortsidor till och med i en balanserad förvänd galopp. Så mjuk och så fin. Fick ett omslag en gång men det får jag ta på mig. Tänk att han knappt kunde galoppera utan att sakta av om man inte drev ihjäl sig innan, han bröt av på kortsidor titt som tätt för att han inte orkade och nu gör han förvänd. Han blir verkligen starkare och starkare. 
 
Idag blir det hoppning eller PW utomhus, har inte kunnat bestämma mig. Egentligen står hoppning på schemat i helgen men min medhjälpare kanske har lättare att hjälpa mig idag så i så fall kör vi ikväll istället. Så får se. Har kläder med mig till båda aktiviteterna så får tänka på saken under dagen. Har tänkt på någon eventull övning också om det blir hoppning. Jag är i alla fall väldigt sugen på att hoppa! :)
 
 
 
 
 

Aprilväder, du kan sluta nu.

Full snöstorm här för en stund sedan och nu är det något snöblandat slaskregn som pågår. Våren började tidigt men typ hela april har ju sett ut såhär sedan. 
 
Hann iallafall med att träna Bellis lite i förmiddags innan ovädret drog igång. Snyggade först till hovarna på honom,  det är lite att hålla efter när de precis är avskodda, han har dock hovar som växer som ogräs och som dessutom är väldigt starka så för honom är det rätt smidigt och kommer gå fort tills sömhålen är helt borta. Nu filade jag mest till kanterna så att det inte ska hinna fläkas upp något för att det blivit lite slitet.
 
Vi tränade lite i paddocken idag, AR-inspirerat från marken och han var finfin. Inte lika stel som sist och han är ju så otroligt snabb på att förstå vad man menar så av att bara ställa mig utmed staketet och be honom forma bogen och sedan lägga till ytterskänkeln med spöet så klev han ett steg in med baken och sedan kunde jag bara backa och han följde med mig i en ganska fin sluta, bara sådär liksom. Blev verkligen imponerad, lite klurigt när han är så kvicktänkt bara för man får passa sig så man inte gör fel så man lär in fel beteende, typ anledningen till varför jag aldrig skulle lära denna ponny stegra eller vifta med frambenen ;) Vi gjorde de vanliga grunderna i början som vanligt, framåt nedåt, forma runt innerskänkel och flytta in och ut på volten för inner/ytter indirekt tygel. Han är fortfarande lite obekväm med att tänka framåt nedåt och behålla det, han vill gärna kolla sig omkring hela tiden.
 
Avslappnad i slutet, stod och tuggade lite och verkade rätt bekväm ändå :)
 
 
Min plan var egentligen att Prins skulle få ett pass på ridbanan också men i det nuvarande vädret så blir det inget med det, jag är dunderförkyld och Prins blir bara sur när det är sånt här ute så vi får inte ut något av det. Vi får hoppas det lugnar sig under eftermiddagen :)