Dagens "Vill ha".

Olika dagar väcker olika ha-begär, idag är det detta ;)
 
Först och främst så vill jag få igång sadelletandet! Vill prova massor så jag vet vad som passar både mig och Prins bäst, hästen är såklart viktigast men sitter jag illa så rider jag illa och det blir bara dåligt. Och hitta en sadel i mina kriterier som inte kostar 25 000 lär ju bli en utmaning! Dessutom till oss som är små skogsmulledressyrhippies i hästvärlden haha, utmaning antagen.
 
Något som jag var väldigt nära att köpa förra sommaren i Falsterbo var en Thermobar. I år ska jag ha en. Måste bara komma ihåg att lägga undan lite varje månad så att hästarna kan få vatten i vinter, på sommaren känns det så avlägset men poff så är vintern här och vattnet fryser trots isolerade baljor och så har man en stycke häst som bara dricker varmvatten - dålig kombo. Nu när alla är i samma hage så blir det ju mycket enklare dessutom!
 
Bett. Jag är ständigt på jakt efter det perfekta bettet. Något som hästen verkligen trivs med och har man en kräsen herre som Prins så vill man alltid leta runt och se vad han kan tänkas gilla. Skulle så gärna vilja låna hem lite Sprengerbett, framför allt Dynamic RS i tvådelat och med både fasta och lösa ringa. Känns sådär att köpa bett för 800-1100 och så gillar inte hästen det. Rider ju 80% av passen bettlöst ändå men dressyren får ju gärna fungera också.
 
 
/Emily
 
1

Och så var vecka 39 slut också!

Vad tiden går, nästa vecka är det vecka 40 - jag vet det för jag fyller alltid år vecka 40 och det gör jag alltså på fredag, då kommer även Mikaela hit! 
 
Kom hem från jobbet för en halvtimme sedan ungefär, har hunnit duscha, hämta ett glas vatten och tänt lite ljus :) Tänkte surfa runt lite på datorn innan jag går och lägger mig, skönt att varva ner lite. Imorogn är jag ledig så då blir det tvättning, städning och förhoppningsvis rida båda hästarna. Idag tog jag sovmorgon istället och pysslade om Curre ordentligt istället för att rida, han fick svansen tvättad, manen trimmad och borstad så noga det gick. Han njöt som vanligt av uppmärksamheten, det finns ingen mysigare än honom, han vill bara umgås hela tiden :) 
 
Nöjd myshäst med solen i ansiktet :) 
 
 
/Emily
 

Charliesrea och blåsväder!

Igår så trängdes jag och Saga tillsamman med typ hundra tusen andra på Charlies, kön ut är ju det tråkigaste alltså ;) Tur man hade trevligt folk att prata med! Jag shoppade såklart på mig lite, det var inte direkt så att jag behöde något men det blev lite pälsglans då nuvarande är värdelös, ett allroundschabrak eftersom jag har typ tre stycken och bara ett är fint så jag rider med dressyrschabrak på allroundsadeln vilket inte är så fint kanske. Och så blev det ett novabett till Bellis och ett tredelat bett till Mickis kära åsna hihi, hittade även en jättehärlig stallstövel i lite Dubarry-stuk men problemet var att det var just bara en stövel, inte två och vi letade igenom både butik och lager men den gick inte hitta! Så den är undanlagd till mig så ringer de om de hittar den, udda ;) Jag köpte även ett par benskydd till Prins, det finns inget här hemma som inte släpper in typ tre deciliter grus när man är ute och rider och jag vill gärna ha ett par bra uterittsskydd som skyddar lite mot rivsår från grenar osv eftersom vi gillar att leka bulldozer och gå över, under och igenom allt möjligt. 
 
Vi passade även på att hoppa in på Hööks såklart och något jag redan planerat att köpa var en ridoverall till mig så jag slipper frysa hela vintern nu när de helsvart/gråa var nedsatt pris till riktigt fyndpris! Det följde med en till Felicia också eftersom annars lär jag väl få rida ensam hela vintern haha :) Ett koppjärn till Bellis sadel följde också med för han har breddat sig så nu är vi inne på XXVid, tunna? Jupp.
 
Nu kunde jag inte låta Spooksvästen hänga kvar i butiken längre..
längtat efter en ny och gosig väst så nu slog jag till :) Så fin!
 
 
Mycket blåsig ridtur idag med pigg och glad häst som var rädd för allt möjligt, så mysigt ändå med de vackra höstfärgerna och luften är ju underbar! 
 
 
Väldigt skönt med hög krage under dagens storm :)
 
 
Och Prins blev fin i schabraket :)
 
 
Även benskydden satt som en smäck och släppte inte in något grus :)
Kanske får köpa till bakbenen också hihi
 
 
/Emily