Tömkörning

Ja idag fick lilla Prinsen allt jobba! Är faktiskt väldigt nöjd med hans prestation för idag, tömkörde i paddocken bland alla knott och puffen fick träna på övergångar och trava över upphöjda bommar. Han behöver lyfta lite på benen och jobba mer med ryggen då jag tycker att han använder överlinjen lite dåligt nu när han nästan bara går i skogen eftersom dressyren inte lockat speciellt mycket.
 
Så tänkte att iallafall en dag i veckan ska få bli tömkörningsdag, det är ju väldigt nyttigt för honom att gå utan ryttare också och få runda till sig ordentligt. Prins har lite svårt att hitta en egen bärighet så vi jobbar på att han ska ta i bakifrån och hela tiden vara allert och taktmässig, börjar han greja med bettet eller sådär så driver jag bara på honom framåt. Något jag tycker är lite konstigt är att han är så pigg och glad från början när man tömkör men rider man så kommer det först efter att man jobbat ett tag och gjort väldigt många övergångar, det är som att han förväntar sig att slippa jobba när jag sitter på men när jag står på marken så "måste han sköta sig". Undra hur det blev så?
 
Det som var kämpigast idag var högergaloppen, vi tog den mot slutet och han började bli lite trött och ville bryta av hela tiden så jag fick brassa på honom ordentligt så att han verkligen kom igång och började galoppera med hela kroppen och faktiskt ta i, då såg han mycket finare ut och fick en stor och rund galopp istället för dendär nästan fyrtaktiga lama galoppen där det ser ut som om huvudet inte sitter fast på hästen (ni vet nog hur jag menar haha). Vänstergaloppen var däremot riktigt fin och rund redan från början och där kom formen av sig själv också och man såg hur ryggen gungade och jobbade - det gillas! 
 
Det var inte helt lätt att ta en bild i farten med en halv miljon knott omkring sig och tömmar och spö i händerna men här är han iallafall, ungefär denna halsen fast lite rundare fick han i galoppen när han verkligen jobbade på, Prins får gärna gå lite djupare så att han blir stadigare, han är ju annars den som går lite framför lod i sin naturliga form, vilket är jättebra såklart :)
 
 
/Emily
 

Hur man vet att man har rätt häst.

En sak jag tänkt på en del det senaste är hur fascinerande det är att man aldrig tröttnar på sina hästar. Inte en dag har jag tänkt "åh jag önskar jag hade en annan häst.." och det ser jag verkligen som något positivt. Jag ser mina djur som familjemedlemmar, precis som med en katt eller hund så är en häst inte bara något man byter ut för att det inte passar att den är på ett visst sätt. 
 
Varje dag är jag lika glad att se mina hästar och jag saknar dem alltid när jag är borta, dem är mina små älsklingar och hur jävliga de kan vara ibland när de skadar sig eller hittar på hyss så kan jag aldrig vara arg på dem i mer en en minut. Jag kan säga att det är otroligt få människor jag hade kunnat umgås med varje dag året runt utan att tröttna på eller bli irriterad på ;) De människorna går nog att räkna på en hand.
 
Sedan kanske det är lättare att inte tröttna på sina hästar när man har två otroligt underbara och personliga individer utan diverse olater eller humörsvängningar, de må vara speciella men aldrig jobbiga på något sätt. Nog för att Curre är en ganska udda häst med många egenheter så är han en väldigt social och ambitiös häst som alltid kommer i galopp i hagen, lika glad varje dag :)
 
Tänk att man har äran att äga två så fina djur, är så 
tacksam för att dem finns, utan dem hade jag aldrig orkat.
 
 
/Emily

Trött lördag.

Vaknade klockan åtta av att jag drömde att en haj bet av mitt ben, det var inte kul. Kollade på The Secret Life of Walter Mitty igår och där slogs han med en haj så jag antar att det fastnade i mitt huvud, riktigt mysig film iallafall, gillar budskapet och lagom takt :)
 
Idag tror jag att jag ska longera/tömköra Prins lite över bommar och sådär så han får lyfta på fötterna, han har känts lite log i bakbenen de senaste dagarna, undrar om det är för att han är lite stel eller om han bara börjar bli rund om magen. Igår red jag ut Prins, mestadels skritt men en sträcka på ett par hundra meter i trav och galopp iallafall, Daniel var med på Curre så ville ta det lite lugnt eftersom Curre hade hackamoret och inte är helt lätt att stanna på det alla gånger men han skötte sig fint. 
 
Idag är jag ledig, jobbade onsdag-fredag och så jobbar jag imorgon och är sedan ledig måndag och tisdag, resten av nästa vecka blir nog ganska tuff dock, första gången jag jobbar stängning och det blir sent ett par dagar men det ska nog gå bra :) Trivs bra och har lyckats bli beroende av Caramel Ice Lattes, väldigt gott.. ni som inte provat - gör det. Och då kan vi tillägga att jag inte ens dricker kaffe i vanliga fall men det lär väl inte dröja länge.
 
Gött gäng :)
Butter Curre för han ville stå och mysa med Prins men det höll inte Prins med om.
Puffen likes his space.
 
 
/Emily