Hektiska liv

Jag fortsätter min dag lika hektisk som delar av helgen varit. Jobbar till 15.30 (japp jag var på jobbet väldigt tidigt idag, typ 06:40) och då åker jag direkt till mamma. Skall följa med henne till Kungsbacka och välja tapeter till deras nya lägenhet. Skall även passa på att springa in på Börjes och köpa spån + mat till åsnan.
 
Sen skall jag till stallet, dår promenad står på schemat för åsnan då hon äntligen fått på sig nya skor nu. Det skedde i morse. Så idag skall vi ta en liten promenad. Sen skall jag hem och handla mat. Därefter skall jag officiellt dö i soffan :)
 
 
/Mikaela
1

Kolkkänningar

Mitt lilla hjärta hade igår vad vi tror var lite kolikkänningar. Antagligen var det mest en dålig dag, kanske har fölis börjat röra på sig lite extra vilket har varit lite obehagligt.
 
Kom till stallet runt kl 14 igår varpå jag ser att hon inte druckit nästan någonting. Alla som känner min häst vet att det är väldigt ovanligt. Hon dricker i regel minst en hink om dagen inne, ofta får man fylla på. Hon hade druckit en del ute och även druckit sin mash (7l) så hon hade inte vägrat helt men det är som sagt inte vanligt för henne. Slemhinnorna var fina och rosa, och när man drog ut husen var det något långsam återdragning men inte märkbart dålig. Valde dock att ge henne mash då jag inte vill ha förstoppningskolik eller vätskebrist. Hon fick i sig ca 15 l mash. Åkte där ifrån då hon inte såg ut att må dåligt, pigg och glad, ingen irritation mot magen på något sätt. Hon njöt av solen! Bad givetvis stallägaren hålla lite koll på mitt åbäke.
 
Åkte tillbaka till stallet runt 19-29 tiden, då hade hon druckit sin mash (som hon alltid får i krubban) och därmed 7 liter till. Hon hade dock i bajsat vilket inte är helt ovanligt när hon kommer in, det är lite 50/50 om hon gör det eller inte. Inte lätt att se om hon gjort det i hagen heller eftersom hon står med kompis. Tog en promenad, åsnan var pigg, god aptit och magen lät som vanligt med tarmljud. Fick inte se någon bajs men beslutade att ställa i  henne och åka hem. Stallägaren skulle ha koll och hade det inte kommit något vid kvällsfodring kl 22 så skulle vi tillkallat veterinär och åter åkt till stallet. 15 min efter jag hade åkt fick jag dock ett sms om att hon hade bajsat. Har aldrig varit så nöjd över en bajshög tror jag. Vid kvällsfodring hade hon bajsat igen. Så magen var i gott skick.
 
Så nu fortsätter jag lura i henen lite extra vätska några dagar och sen hoppas jag att det återgår till vanligheterna igen. Fy vad orolig man blir även om det egentligen inte är något. Så nu hoppas vi att hon fortsätter dricka flitigt som on gjort innan. Kan vara så att jag får muta henne några dagar till. Det återstår att se!
 
 
 
/Mikaela
   
1

Måndag igen

Nu har det måndag igen. Helgen gick förbi med svischande fart. Har haft så mycket att göra så det är egentligen inte så konstigt. Det har dock varit en mycket bra helg.
 
I fredags tog vi åsnan av bara farten innan vi åkte ut till min mamma och firade hennes plus sambons födelsedag. Middag med familjen och tårta på det blev en mycket lyckad eftermiddag/kväll. Alla samlade för en gångs skull. Sen när vi kom hem gick vi över till grannarna och umgicks lite med dem och några andra. Lite musikquiz, öl och mys. Var väldigt trevligt faktiskt.
 
I lördags hade jag en lugn morgon där jag bara tog igen mig från veckan och för att ladda upp inför ny vecka. Min sambo jobbade till kl 13 och efter det åkte vi ner till staden med en picknickkorg med samma godsaker. Där njöt vi av solen och det underbara vädret. jag kunde ligga i t-shirt i solen vilket kändes sjukt med tanke på att det endast är mars. Sen åkte vi en snabbis till Allum och köpte skor och godis. Efter det åkte vi till åsnan och tog hand om henne. Blev bad av svans, och en mycket noggrann borstning. Sen åkte vi hem, fixade med alla papper inför USA, käkade mat och gick över till grannarna för filmkväll! Avslutade kvällen tidigt då min sambo skulle jobba även söndag (började kl 05, och med tidsomställning kl 04). Jag avslutade min kväll i soffan med glee, godis och tända ljus!
 
Söndagen blev min pysslar dag, gick upp tidigt av mig själv vid 07.30. Städade hela lägenheten noggrannt, fixade med papper och avslutade fm med att läsa en bok i solen. Sen åkte jag och sambon till stallet och tog hand om åsnan. Därefter åkte vi till mina föräldrar i båten för att njuta av sol och fika i solen. En mycket trevlig eftermiddag. Älskar att tillbringa tid på båten. Därefter åkte vi vidare till stallet igen. Varför får ni veta i ett eget inlägg. För att avsluta kvällen med att betala räkningar och se på Hitta Nemo med min kärlek! 
 
En väldigt bra helg. Fått gjort mycket, både nödvändigheter och massa roliga saker.
 
/Mikaela