Sprattel

Först och främst, detta är var jag mötte i hagen, kunde inte hålle mig för skratt.
Världens sötaste Yeti!
 
 
Vi gav oss iallafall ut i skogen medans snön yrde omkring oss. Travade två små korta sträckor och så fick han galoppera upp för tre små backar, oj så lycklig häst och oj vilken fin galopp! Det var en väldigt lycklig liten puff jag satt på och andra gången jag lät honom fatta galopp så sprattlade han i sidled och bjöd på lite luftskutt och när vi saktat av så kastade han med huvudet och frustade och öronen var spetsade till max :) Tänk så roligt det kan vara, jag bara satt och skrattade, barbacka såklart, och han hängde sig inte i tyglarna heller utan var lätt och fin i fram trots att han helst ville fräsa iväg i världens fart. Världens bästa ponnypuff <3
 
/Emily
 
2

Snöyra.

Jag var i stallet och fixade och min tanke var ungefär "skönt att det inte ska börja snöa än så kan jag longera Curre utan täcke och rida ut på Prins i lugn och ro" och så tittar jag ut 10 minuter senare och jag ser knappt huset så mycket det snöar! Nu har det kommit flera centimeter på knappt en timme, så jag och Prins kommer se ut som snögubbar när vi ridit färdigt, ska bli spännande att ge sig ut. Kanske skippar longeringen då Currehästen redan är helt crazybusig och vill inte att han springer som en dåre med täcke för då blir han ju svettig och det + hans regnskållor är inte så bra och kan ju inte vara utan täcke av samma anledning - snö. Så kanske longerar honom precis innan de ska in istället. Dilemma ;)
 
Ser typ ut precis såhär nu. Bild från förra året :)
 
 
/Emily
 

Kaos med stora bokstäver

Gårdagen var ett totalt kaos. Men vi tar det från början. Jag körde en stallkompis till veterinären där hennes häst skulle kolla tänderna. Hästen skötte sig kalas trots att hon inte åkt transport på länge. Allt gick prima tills vi skulle åka hem. Startade bilen och körde iväg, efter typ 50 m dör bilen, batterilampan lyser. Vi får hjälp att starta bilen och den går fint. När vi kört typ 0,5-1 km och strax skall köra ut på E20 så dör bilen, motorlampan början lysa, motorn både lät och luktade konstigt sekunden innan lampan började lysa och bilen dog. 
 
Med en totalt död bil står ni nu mitt i vägen med en häst i släpet. Efter konsultation av vår vän och stallägare valde vi att lasta ut hästen. Ut med varningstriangel och så fick vi lasta ut hästen. Tack gode Gud att hästen är trafiksäkerhet och snäll. Gick tillbaka till veterinärstationen och fick låna deras box. Tillbaka till bilen och släpet med mål att koppla loss släp och att sen rulla släp och bil till en parkering en bit bakom oss, tack gode Gud att vi hade lite nedförslut så att vi kunde få lite hjälp. Stallägaren fick lämna jobb och komma och koppla på släp, lasta på häst och ta med oss hem. Bilen fick åka med en bärgare. 
 
Så tack gode Gud löste det sig och jag är så otroligt glad att vi inte hade kommit ut på E20 för då vet jag inte vad vi hade gjort. Så det bästa är att kalaset kommer kosta ca 9500 med bärgning och lagning, jävligt roliga pengar 2 månader innan USA. Blä! Det var i alla fall kamrem och generator som gått. Just kamrem känns så jävla irriterande för när vi köpte bilen i juni skulle den nyss varit bytt, enligt mekaniker är den aldrig bytt?! Fan kan inte människor vara ärliga när som säljer saker. Skall tilläggas att det är andra saken som lagas på bilen där ägaren ljugit eller varit oärlig. Vi köpte bilen för 32 000 och vi har sedan vi köpte den i juni lagt ca 17 000 på den. Så jävla surt. 
 
Så gårdagen löste sig bra förutom att jag är jävligt mycket fattigare och att vi nu bara har en bil hemma, surt men sånt är livet antar jag. Får väl jobba extra då det var shoppingpengar till USA som rök typ. Nä jag tröståt pizza och bär doppade i choklad igår. Så nu tar vi nya tag. 
 
/Mikaela