Galopprunda :)

Igår fick hästarna minsann galoppera ordentligt, red en jättefin galoppväg med sand/barr och det tyckte Prins var väldigt skoj, jag hade barbackapadden för vill inte rida med sadel flera dagar i rad när han inte är van vid det då hans rygg är ganska känslig. Smart som jag var också så tog jag inte på mig några handskar vilket jag ångrade ganska fort så Prins helst av allt drog järnet och det var svårt att få bra grepp i tyglarna utan att händerna gjorde ont och det går ju inte galoppera hur fort som helst bland rötterna, tur att hästen är väldigt säker på foten iallafall! Vi galopperade säkert i 20 minuter igår (uppdelat på två delar) och Prins hade lätt kunnat fortsätta, glatt frustande och med pigga öron skrittade vi iallafall hemåt igen :)
 
 
 
/Emily

Tjuvstartat sommaren på riktigt nu :)

Mat på stranden, sol, grillning, kubbspel, pilkastning och mer som hör sommaren till. Helt otroligt hur man kan ha blivit så brun redan i april och kan gå i shorts och linne. Sjukt härligt :) Hästarna tycker dock att det är lite i varmaste laget, Prins var riktigt seg när vi red iväg igår men han piggnade till när vi tog en ny ridväg. I förrgår var Prins på sitt värsta ponnyhumör, jag red med bett för första gången sen i oktober och tänkte träna lite rakriktning och övergångar i skogen, klockrena galoppfattningar och riktigt fin galopp men utöver det så var Prins både tittig och slingrig till tusen, skulle bara springa jättefort eller inte alls och höll på att skicka av mig för han blev livrädd för en granruska i diket ;)
 
 
 
 
 
 
 
Något otaggad häst ;)
 
 
Väldigt läskiga Karlsfors, det ljudet var inte poppis hos hästarna ;)
 
 
Härlig lång och långsam galopp igår, i början var hästarna
väldigt laddade men när vi rullat på i några minuter kunde man
ge efter på tygeln och de behöll en riktigt go "rulla på"-galopp :)
 
 
/Emily
1

Att motionera en häst.

Motion av häst kan ske på många olika sätt. Jag och Prins har provat att rida, köra, tömköra, springa lös, longera, jogga osv. Idag provade vi att cykla och det tyckte Prins vara kalaskul! Han var jättepigg och i traven hann jag knappt med, han sprang fint på sin sida (för det mesta haha) och såg hur glad ut som helst, Felicia som också var med fast på Bellis rygg skrattade så hon höll på att glida av, vi såg tydligen väldigt roliga ut. Tror vissa har svårare att cykla med sin hund än vad jag hade med min häst, naturbegåvning ;)
 
 
Jag var hos frisören idag och slingade håret och toppade lite :)
Så nu känner jag mig lite vårfin! Blev jättenöjd, ser väldigt naturligt och fräscht ut.
 
 
/Emily
3