A change will do you good.

Vad jag ska göra till hösten är ännu oklart, jag har verkligen kört fast, har absolut ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv. Jag kommer inte fortsätta på ridskolan, jag har varit där i 2,5 år och känner att jag behöver göra något annat. Framför allt så behöver jag pengar så att jag kan betala för mig själv, mina hästar, körkort osv. Så förslag på jobb mottages tacksamt! Häromkring finns inte så mycket, det mesta kräver utbildning inom ämnet och jag har för svårt för att plugga för att läsa till något jag inte är 100% intresserad av.
 
Det enda jag vet är att nästa vinter får inte bli som de senaste två vintrarna. Då kommer jag gå under, jag kommer inte klara av det, har bara känt hopplöshet, varit ledsen och nere så gott som varenda dag. Jag MÅSTE har förändring. Om det så betyder att jag behöver flytta och ta med mig mina hästar eller bara sätta igång och jobba som ett djur för att ha pengar att leva för och kanske lyckas komma på vad jag vill göra i framtiden på vägen. Jag ser bilder och facebookupdateringar om vad folk omkring mig gör och känner mig så enormt ensam och ovälkommen, som om jag alltid är i vägen och ingen vill umgås med mig. Inte konstigt när ens leende aldrig når ögonen längre och man känner sig som en zombie. Jag passar inte in någonstans längre, det har liksom tagit stopp.
 
Jag måste vakna, hitta det roliga igen och våga vara mig själv och anstränga mig för att förbättra allt. Jag vet ju att den enda som kan ändra på mitt liv är jag själv. Men är man världsmästare på att skjuta upp saker så är man, det krävs mycket för att ens gå in på en sida med jobbannonser för det känns bara jobbigt.
 
Tur jag har världens bästa ailen som är så underbar :)
(han tyckte inte heller om tungfrihetsbettet)
 
 
/Emily
1

Lagdressyr?

Det kanske blir lite spännande planer för hösten när Prins kommer hem! :) Vore kul att komma ut och se sig om lite! Hoppas han kommer igår hur fint han gick sista dressyrpasset här hemma i ösregnet. Då kommer det gå som på räls. Drömma kan man!
 
Vi har ju bytt lite stil de senaste åren..
Träns från lyckås blev schockemöhle
Sadel från thorowgood blev en Spalding
Schabrak från börjes, väldigt tillfälligt, numera Mias RS
Stövlar från hööks (10 cm för korta hihi) byttes
mot Cavallo och sedan De Niro
Sadelgjord från hööks - nu ELT
och så svanskappa på det! 
 
Och det enda jag ser när jag tittar på bilden är hur otroligt fin min lilla häst är. 
Det spelar ingen roll vad vi har på oss! I'm over it, skit i märken eller pris, jag 
vill ha saker som är gedigna och passar min häst och mig. Punkt.
 
 
/Emily
1

Bettfundering.

Curre har fått mit att tänka lite. Han går jättebra på de flesta bett när han är lugn och lydig men om han blir stark och man måste ta i honom märks det att han inte är nöjd, det känns som om han tycker det är obehagligt för han gapar eller slänger ut tungan (inte alltid såklart). Han är känslig i munnen men samtidigt kan han bli väldigt svår att hålla på mattan när han taggar till. Så vad sjutton ska man ha för bett? Även när jag har nosgrimman med kedjan så måste jag ju bromsa med handen och då blir det samma sak fast han sköter sig bättre på den nosgrimman än vanlig eller ingen.
 
Jag har två saker hemma jag ska testa innan jag köper något iallafall.
1. Prova hackamoret med kedja under. Det kanske fungerar men tvivlar på det. Curre hatade kedja på pelhambettet så vet inte vad han kommer tycka, med rem under hakan finns det inte en chans att han går att hålla ;) I paddocken går det utmärkt dock men där kan man ju rida i grimma såhär års.
2. Fejk happy mouth-bettet jag köpte på eurohorsemässan, jag har bara provat det på Prins och han tyckte inte alls om det, tror inte han gillar tungfrihetsbett (han tycker att vanligt rakt är ok).
 
Annars funderar jag faktiskt på något mjukt syntetbett, kanske ett kimblewick från Beris eller likande. Då får jag lite hävstång (givetvis rem under hakan) och ändå något snällt i munnen, det bett han gillar bäst nu är ett happy mouth med parerstänger så jag tror han gillar syntet och när det är stadigt. Jag hoppas att Prins isåfall kanske också skulle tycka om det bettet, beroende på vad Curre gillar bettet i punkt 2 så får jag se om jag tänker på det med tungfrihet eller det raka. Men eftersom Prins varken gillar bettskivor eller tungfrihet så lutar det åt bettet nedan. Ska isåfall spana lite på Falsterbomässan och se om man kan hitta till ok pris, iallafall under tusenlappen.
 
Det fungerar ju dessutom som ett vanligt baucher när man sätter det i översta "hacket" :)
Kanske borde testa baucherbettet på Curris också? Han kanske blir lika frälst som Puffen
 
 
/Emily