Jordens undergång 2012. It's here!

Fick en stor klump i magen när jag kollade Facebook igår och såg att Matt (sångaren i Muse) brutit foten, men man tänkte ju att han kan väl sjunga och spela gitarr/piano ändå och några timmar senare kom det som en käftsmäll. Konserten är inställd. IGEN. Som man har väntat, längtat, taggat och varit jätteglad för att äntligen få se dem live då de ställde in även 2010. Satt bara och blängde på dataskärmen igår, halvgrinande hela kvällen för det började sjunka in att det faktiskt inte blir någon konsert nästa vecka. Är så ledsen och upprörd nu så det finns inte. Fan alltså :( 
 

Världens bästa muffins och lite sånt.

Har inte detta varit den varmasta november ever? Frost i typ tre dagar under hela hösten ju, makalöst! Nu tycker jag det kan frysa på och torka upp och sen kan det komma en halvmeter snö som ligger kvar till februari och efter det ska det bli vår! Vill ha såndär härligt fluffig snö så man kan ut och busrida i skogen så det blir vita moln av snö runtom en! Och tolka! Och allt annat mysigt + att man får lite renare hästar och täcken än i denna lera.
 
Känner mig helt paj i knoppen & kroppen för tillfället. Är helt tung, minsta lilla grej är jobbig och jag är så galet trött på morgonen så jag skulle kunna slå ner någon om den försökte få mig ur sängen innan jag känner för det! Fruktansvärt. Ändå är jag inte på dåligt humör eller så, det brukar höra ihop men jag känner mig rätt glad trots vädret. 
 
Närmaste planerna är iallafall att sätta fart på tjockisen Prins men innan jag kan rida något tuffare så måste han klippas och jag kan låna klippisen när som nu så det är något som måste göras! Och så är det ju mindre än en månad kvar till julafton så det måste börja inhandlas julklappar! Och först - komma på vad man ska köpa. Och mamma fyller år nästa helg så hon måste ju också få något kul! <3 
 
 
2

Både hovslagare & veterinär idag.

Alla pållar har fått nya skor och snösulor idag så nu är vi redo för vintern! Hovarna såg fina ut på allihop, skönt att höra att det har gått så fort från katastrof till bra på båda mina snyggingar :) Kunde dessutom använda förra årets snösulor så där sparade jag ett par hundralappar.
 
Och så kom även veterinären ut idag och kollade Prins ödem. Lyssnade på hjärta & lungor, och kollade igenom honom noga samt tog med sig blodprov. Det finns tre saker det kan bero på när det kommer till ödem. Antingen kan det vara hjärtproblem, proteinbrist eller något trauma ex. att han fått en kolikkänning som orsakat en cirkulationsstörning och så kom ödemet upp och det kan ta lång tid för det att försvinna. 
 
Hon började med att lyssna på hjärta och lungor samt ta pulsen. Inget konstigt alls utom att han hade ganska låg vilopuls, räknade några gånger och den hamnade mellan 24 & 27 slag/minut och det är normalt med 28-40 slag/minut. Inget blåsljud eller oregelbundenhet iallafall, vi longerade honom också för att se hur det ändrades och då hamnade det på 48 tror jag så det var normalt och sedan gick det ner igen. Hon ringde en specialist för att kolla också och de trodde inte det skulle vara något konstigt men om man inte hittar något annat så kan man undersöka det noggrannare.
 
Blodproven visade inget onormalt heller, lever- njur- och proteinvärdena var normala men det ska skickas vidare iallafall på en specificerad koll iallafall eftersom det är flera olika värden i proteinvärdet & levervärdet.
 
Och så skulle det kunna vara så också att det faktiskt bara har dykt upp, vilket jag tycker låter lite konstigt för jag vill tro att något har orsakat det. Banta behöver han också göra men det visste vi ju redan ;) Svårt bara när man inte har vågat rida på ordentligt. Men nu känns det som om jag ändå våga sätta lite mer press på honom när man kollat upp honom noga. Han fick mycket beröm för trevlig häst också ;) Inte minsta lilla nervös för att nån veterinär är och pillar och tar blodprov, nej har när alltid lika glad och söt mot alla! 
 
Nu har jag iallafall gjort vad jag kan för tillfället och det är skönt iallafall. Hoppas på lite mindre regn och mer sol så man kan ge sig ut på skogsturer, känns inte som om jag vill sätta igång honom med paddockarbete, då lär han ju tröttna på mig på en gång ;)
 
Några bilder på sötisen, här ser man ödemet. Nu är det inte lika stort längre dock.
Detta är den dagen det såg som "värst" ut.
 
Ja man ser ju sadelgjordsstaden vart linjen egentligen går ;)