Nu är Curris hemma!

Pust, är helt slut efter idag! Hämtade Curre vid typ halv ett, sen åkte vi till Sörsjö för att hämta Olga, Curre fick vara i sin box sålänge. Tror ni tanten går på släpet eller? Vi var fem pers till slut, och kämpade i flera timmar men hon bara stängde av och blev helt apatisk eller så flög hon baklänges med världens fart, vi tvingades till slut ge upp så jag gick till hagen och bytte till Benny istället. Så nu går Curre och miniCurre (Benny är typ 130cm hög och vit som Curre) i varsin hage och äter gräs, de verkade gilla varandra och båda har varit jättelugna så jag tror att man kanske tillochmed kan släppa ihop dem i slutet av veckan! :) Kan ju försöka iallafall!
 
Imorgon drar vi på lite utflykt så ni kommer inte höra av mig på några dagar, förutom ni som har mig på FB då eller Instagram (emilyarleryd).
 

Problem!

Problem nummer ett - jag har ingen hästtransport.
Problem nummer två - vädret! Varning för kraftig åska och ordentligt med regn, wtf? Varför!?
 
 

Hej där i värmen!

Det är så uuunderbart väder! Ska gå ut och sätta mig i solen en stund, ägnade hela förmiddagen åt att dammsuga och tvätta stallet så nu ska bara krubborna skuras och diverse envisa bajsfläckar som inte gick bort. Skönt att ha det gjort, tvättar ni också stallet varje sommare?
 
Klara kom hem för en stund sedan, varit på vift i två dagar och givetvis jättehungrig när hon kom hem. Jag tycker att hon kan förvarna innan hon ger sig ut på äventyr, speciellt när det är närmare 30+ ute.
 
Det ser ut som om Curre kommer komma hem i helgen, så mysigt att ha honom hemma igen! Jag saknar honom hela tiden trots att jag är hos honom varje dag, nackdelarna är väl att vi har betydligt sämre ridvägar och jag blir utan mitt ridsällskap som jag haft lyxen till hela sommaren :) Inte lika kul att rida själv. Och som ni förmodligen listat ut så kommer Curre inte vara själv hemma utan jag kommer hämta hem Olga, hon hade börjat tunna ur på betet och behöver komma in om natten och ridas igång och det gör jag ju gärna för det är en så mysig häst så :)
 
Nu till det ironiska - transporten som vi alltid använder och som stått här hemma hos oss i ett par år nu såldes igår. Bye bye transporten! Så nu är jag helt släplös och sitter och kollar transportannonser för vi måste verkligen ha ett eget nu till hösten, det går ju inte att hålla på o låna. Det har ju gått nu för släpet jag lånat har varit hemma hos mig men att åka iväg och hämta transport bara för att åka en sväng känns så onödigt och det är lite läskigt om något skulle hända och man behöver ta sig till en veterinär osv.
 
Så nu är det både billetande och transportletande för vår del! Har någon tips på släp så säg gärna till, måste vara boogie, totalvikt på ca 1400-1500 tror jag bilen kommer ta men det vet jag ej än, minsta lastvikt 600kg, säkerhetsbommar, helst sparksydd, pressenning bak och helst sadelkammare också. Och den får inte kosta mer än 50'. Som sagt, inte lätt ;) Behöver jag kompromissa så blir det säkerheten som går först, dvs bommarna, golvet osv. Viktigast att det är säkert än att jag får min sadelkammare osv.
 
Saknar min lilla fluffpuff!
 
 
 
2