Skrittdressyr i skymningen.

Prins var så fin idag! Hade faktiskt ett skrittpass, skulle egentligen ridit ut men idag så har en traktor kört fram och tillbaka på vägen och "skrapat" den så den är hur stenig som helst :( Så det fick bli ett pass i paddocken men det ångrar jag inte för Prins var jätteduktig. Lyssnade jättefint och stadig i formen, inte alls jobbig i munnen heller. Jag gjorde huvudsaklingen två övningar. Den ena bestod av slalom längs ena långsidan och sedan tre serpentiner över hela ridbanan, bra att ändra på böjning & ställning och få hästen loss i båda sidor. Sedan så tränade vi rakriktningen genom att vända rätt upp och göra övergångar ex. halt, trav, skritt, halt, skritt osv och på långsidorna gjorde jag öppna eller sluta. Prins var pigg & glad och kändes allmänt positiv! Stretchade efteråt och sedan var det bäcksvart ute och klockan var nio - dags för kvällsmat. Det är på något sätt väldigt skönt att rida dressyr när det är nästan mörkt, det känns som om man rider mer på känslan på något vis..1

Idag har man fått en del gjort!

Jobbade som vanligt på förmiddagen, red både Welsa & Fred idag med och båda var duktiga! Har börjat galoppera Welsa nu och hon är som ett ånglok! Fred är dock bara seg så skrittar ut på honom och jobbar väl kanske lång & låg i 10 min av 20 så han går väldigt lugnt. Det var rätt mycket att göra på jobbet idag, första natten som alla hästarna var inne eftersom vädret vara katastrofalt dåligt igårkväll och fy vilken kramp man får av att sätta igång och mocka så mycket på en gång haha :)

Jag fixade stallet här hemma när jag hade ätit och sedan gick jag in och bytte om och gjorde sedan iordning Curre (tog eeevigheter att borsta, han är en sån gris!) och så precis när jag hoppar upp så börjar det givetvis regna. Sedan blev det väl inte ett jättelyckat ridpass, det var skogsmaskiner i skogen och det körde förbi en stor bärgare hela tiden och det tyckte Curre inte alls om så han var spänd och tjaffsig. Så red väl 20 min sen fick det vara. Imorgon ska han skos så då blir det inget för hans del iallafall. Jag hoppas att vädret håller sig bra resten av dagen nu så jag kan rida Prins med.

Känns som om jag kommer få ta med Curre till jobbet någon dag och ge
honom ett ordentligt bad så han blir såhär vit och fin som på bilden.1

Omöjligt ridväder..

Det har hällregnat hela dagen, verkligen vräkt ner. Hästarna fick gå in redan klockan 18 och de var dyngsura hela bunten. Det har verkligen regnat non stop hela dagen och blåser gör det med. Fy vilket ruggväder! Jag har inte gjort så mycket mer än att sitta inne i värmen och titta på serier osv. Tagit det lugnt helt enkelt, och tyckt synd om hästarna. Hoppas verkligen det slutar regna snart, kan det inte regna på nätterna och vara fint på dagarna?